CONTACT


MEEHELPEN


JOETZ KINDERDORP


LOCATIE & TOEGANKELIJKHEID


BBQ INSCHRIJVINGTradities hielden aanvankelijk nog stand, maar uiteindelijk werd de traditie vervangen door vernieuwing. Dit hoeft allerminst negatief te worden beoordeeld. Lokale vieringen en eetfestijnen in de regio werden afgeschaft, optochten houden langzamerhand en vaak geruisloos op te bestaan, maar nieuwe initiatieven kwamen in de plaats.


In 1992 sloegen ABVV, Bond Moyson en sp.a de handen in elkaar wat leidde tot de oprichting van vzw Mayday Mayday.


De doelstelling van de vzw Mayday Mayday was het 1 mei-feest wat meer “schwung” te geven. Het aantrekken van een ruim publiek door het programmeren van een brede muzikale waaier en tal van randactiviteiten bleek een succes.


Het 1 mei-festival is intussen een begrip geworden in West-Vlaanderen. Ieder jaar weten zowat 5000 mensen de weg te vinden naar dit festival. Met de organisatie van het festival wordt opnieuw zuurstof gegeven aan deze feestdag van de arbeid.De onderliggende boodschap van dit sociaal-democratisch festival is oog hebben voor de internationale, nationale en lokale problemen. Hierbij roepen we op tot verdraagzaamheid in een steeds onverdraagzamere wereld, onderstrepen we het belang van de democratie en de sociale principes en ijveren we voor gelijke kansen.


De aanwezigheid van verenigingen zoals OXFAM Wereldwinkels, Amnesty International, het Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking dragen bij tot het multicultureel en democratisch imago van het festival.
HOME LINE UP HISTORIE ORGANISATIE
HOME